Hvad vil vi med verden?

Det er et utroligt svÌrt spørgsmül at besvare. For vi vil jo vÌrne om vores planet og optimere vores fÌlles vilkür. Sü hvor meget betyder det egentligt for os, de unge som overtager planeten om nogle ür? Og hvordan vil vi skabe et sammenhold pü tvÌrs af landegrÌnser? Verden har haft 8 mül, som har vÌret i centrum for en tiltrÌngt større global forbedring indtil 2015. Disse har omhandlet fattigdom, moderdødelighed, skolegang, mm. Men dette har dog kun vÌret mül som udviklingslandene har kÌmpet med, mens de fleste EU-lande ikke har haft egne mül at arbejde hen imod. Europa har selvfølgelig støttet i kampen for en bedre verden, og flere af mülene er gennemført.
Det har givet blod pĂĽ tanden for udviklingen af nye FN mĂĽl som skal vĂŚre for hele verden. Disse mĂĽl omhandler emner som at afskaffe ekstrem fattigdom en gang for alle, og flere af de tidligere mĂĽl indgĂĽr. Men mĂĽl som at beskytte planeten , grøn energi og innovation er nu en del af de 17 mĂĽl for 2030! Nu hvor 2030 ligger sĂĽ langt ude i fremtiden, har Verdens Bedste Nyheder og DUF (Danmarks Ungdoms Forbund) samlet seks ungdomspolitiker til at debatere fremtiden og hvor vigtige de nye mĂĽl egentligt er. Dansk Folkeparti’s ungdomspolitiker Chris mente ikke, at disse mĂĽl er vigtige for Danmark, og bliver støttet af Liberal Alliance Ungdom. ReprĂŚsentanten fra LA tøver, men vĂŚlger at sige sin ĂŚrlige mening, at mĂĽlene egentlig ikke betyder noget.
Men de tidligere 2015 mül er nÌsten blevet gennemført! Sü at sige det er ubetydeligt bliver slet ikke accepteret af De Radikale Ungdom, og SF Ungdom. De mener at det er forfÌrdeligt at det ikke fylder mere i vores politik, og at vi skal hjÌlpe resten af verden sü meget vi kan.
Men hvor kommer de unge ind i billedet? Selvom det er os der stür i kø til at overtage verden, er der dyb uenighed om hvordan vi skal styre det. For at tage en aktiv handling i verdensdebatten om de nye mül, kan man stemme pü www.myworld.com, og vÌre en af de mange unge som interesserer sig for vores verden. Det er vores planet, og vores ansvar for dens fremtidige forhold, og derfor super relevant for os!

Andre indlæg i kategorien: Folkemødet 2015