Hovedretten

Indtrykkene er nÌsten overvÌldende mange her den sidste dag pü Folkemødet 2015. Som deltager har man mødt mange nye mennesker og politikere. Folkemødet er foregüet som det burde. Mange taler og fine ord er blevet sagt og der har vÌret en god stemning. Vejret har virkelig vÌret med os og det passer fint for Bornholm er ogsü kendt som solskinsøen. Som ung pü Folkemødet har det vÌret spÌndende at høre unge politikere argumentere for deres holdninger, om man sü er enig med dem, er en helt anden sag.

Lørdag middag blev der afholdt debat i Globale gymnasier teltet. Her gÌstede blandt andet Simon LindkÌr Andersen fra VU og Thor Noe fra SUF til en snak om Danmarks rolle i EU. Det blev til en fornuftig debat med et par skarpe spørgsmül fra publikums side som betød at vi for alvor kom rundt om de 4 debattørers holdninger til hvor stor en rolle Danmark skal have i EU. Det undrede selvfølgelig ingen at Enhedslistens Thor Noe og Simon LindkÌr Andersen fra VU stod i modsatte lejre nür snakken faldt pü omfanget af samarbejdet med EU.

Når man har oplevet Folkemødet og hørt partiformænd tale deres sag, kan det være svært at bestemme sin egen holdning. De bruger alle fine ord som tryghed, fællesskab og vækst. De ønsker alle det samme men er uenige om vejen dertil. Som Anders Samuelsen så fint citerede ”Politik er at ville”, så at der afholdes Folkemøde for 5. år i træk her på Bornholm er i sig selv en sejr for det danske samfund og demokrati.

Folkemødet er selvfølgelig ikke kun politik, der er ogsü tid til hygge og grin efter en lang dag med debat. Seriøse debatter bliver til muntre grin og stemningen er i top.

Andre indlæg i kategorien: Folkemødet 2015